English | عربي | Nederlands

Frequently Asked Questions

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?
Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van statistieken. Om een overzicht te krijgen welke professionale achtergrond vluchtelingen hebben, die Nederland zijn binnengekomen. Maar ook om je als vluchteling op een efficiente manier in contact te brengen met vluchtelingen uit hetzelfde vakgebied en Nederlandse personen en bedrijven uit hetzelfde vakgebied. Alleen je naam en emailadres zullen gebruikt worden om in contact te komen met deze personen en organisaties. Deze zullen echter niet direct verstrekt worden aan de organisaties. Global Workforce stuurt mailings namens organisaties naar jou. Het vakgebied is leidend voor het in contact brengen. Dus engineers leren engineers kennen of bedrijven die engineers in dienst hebben, IT-ers leren IT-ers kennen en bedrijven uit de IT sector etc.
Gaat Global Workforce een baan voor mij regelen?
Nee, Global Workforce is een netwerk organisatie. Samen bouwen wij een database om vluchtelingen en Nederlandse vrijwilligers en organisaties uit hetzelfde vakgebied met elkaar in contact te brengen om zo kennis en vaardigheden te delen. Op die manier helpt Global workforce jou om een baan te vinden. Nederlandse vakgenoten en organisaties kunnen jou via Global Workforce vinden. Mocht er een vacature zijn, dan zou het kunnen dat je wordt uitgenodigd om te solliciteren. Mocht er op dat moment geen vacature zijn, dan kan er wel wederzijdse kennisoverdracht plaatsvinden. Daarnaast  kunnen Nederlandse vakgenoten je helpen met het leren van de Nederlandse taal en vaktaal. Indien er wel een vacature ontstaat, dan ben je bekend bij de bedrijven en mensen en word je sneller uitgenodigd om te solliciteren, omdat je al bekend bent bij ze.
Waarom zou ik het formulier invullen?
  • Je bouwt een netwerk op om makkelijker een baan te vinden in Nederland en later in je land van herkomst, indien je op den duur terugkeert.
  • Je doet (werk)ervaring op binnen jouw vakgebied, betaald of onbetaald. Deze ervaring is waardevol wanneer je terugkeert naar je land van herkomst. Je vergroot de kans op een baan enorm!
  • Je leert Nederlands door om te gaan met Nederlandse mensen in jouw werkveld en je hebt kans je Engelse taalvaardigheden te verbeteren.
  • Je gaat verveling en eenzaamheid tegen, je doet weer mee, je bent nodig!